ISO 9001 CERTIFICERING

ISO 9001 is veruit de meest bekende en ingezette norm voor kwaliteitsmanagement.  Een organisatie die de ISO 9001 certificering heeft doorlopen laat daarmee zien dat er een gedegen kwaliteitsorganisatie aanwezig is. Klanten eisen dan ook steeds vaker dat het certificaat is behaald voordat zij zaken willen doen met de betreffende organisatie.

Daarnaast zijn er veel bedrijven die inzien dat de structuren vanuit een ISO 9001 managementsysteem helpen om de organisatie te laten groeien.

Om het ISO 9001 certificaat te kunnen behalen dient aantoonbaar aan een aantal eisen worden voldaan. De invulling hiervan wordt vastgelegd in bijvoorbeeld het kwaliteitshandboek. Om ISO 9001 soepel in de organisatie te implementeren is het belangrijk dat de invulling op de organisatie wordt afgestemd. Een standaard kwaliteitshandboek is dan ook geen oplossing.

Vanuit mijn ervaring als senior lead auditor en als trainer van auditors kan ik bedrijven ondersteunen en begeleiden op de volgende gebieden:

  • opzetten en implementeren van een kwaliteitsmanagementsysteem 
  • uitvoeren van interne audits
  • begeleiden van externe auditors
  • trainen van medewerkers voor interne auditor

ISO 9001:2015

Ten opzichte van de 2008-versie zijn de eisen op bepaalde onderdelen ingrijpend aangevuld. Centraal in de ISO 9001:2015 is de risicobenadering als start voor de procesbeheersing. Natuurlijk hoort daar een goede inventarisatie en opvolging van uw risico's bij, waarbij lijnen getrokken moeten worden naar bijvoorbeeld uw beleid (missie/visie/strategie) en de operationele organisatie. Ook zijn de eisen voor registraties op belangrijke punten gewijzigd. Verandermanagement krijgt een prominentere rol.  Deze nieuwe ISO 9001 is ingericht volgens de nieuwe High Level Structure (HLS) . Dit maakt integratie met andere ISO-normen die volgens deze HLS zijn ingericht eenvoudig.

Heeft u nog geen ISO 9001-certificering ?                                                                                                                      

Dan kunt u Sijnstra Consultancy inschakelen om te helpen een managementsysteem op te zetten.


ISO 14001 CERTIFICERING

Wilt u laten zien dat uw organisatie voldoet aan milieuwet-en regelgeving en zoekt u naar handvatten om uw milieuprestaties te verbeteren? In dat geval is het behalen van een ISO 14001:2015 certificaat een goede investering. Aan de hand van het implementeren van deze norm brengt u namelijk verschillende milieu-aspecten in kaart en gaat u acties ondernemen om deze te beheersen.

Het kunnen aantonen dat u voldoet aan de milieuwet- en regelgeving is voor veel partijen erg belangrijk. Klanten zoals de overheid stellen het namelijk zelfs verplicht dat u hieraan voldoet om hen tot dienst te mogen zijn. Daarnaast realiseren ook steeds meer bedrijven dat duurzaamheid een steeds grotere rol gaat spelen en dat een goed milieubeleid kansen kan bieden om kosten te besparen.

ISO 14001:2015 is op dezelfde wijze ingedeeld als ISO 9001 en kan dan ook volledig geïntegreerd worden in 1 managementsysteem.

Is uw bedrijf geïnteresseerd in het behalen van het ISO 9001 of ISO 14001 certificaat en heeft u daarbij ondersteuning nodig? Dan bent u bij Sijnstra Consultancy aan het juiste adres!

Wij verzorgen maatwerk voor iedere organisatie, groot of klein.